Ανακαλύψτε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εργατηρίου!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων έχει τη χαρά να σας καλωσορίσει στην έναρξη ενός ακόμη ακαδημαϊκού έτους. Από το 1983 μέχρι σήμερα, με συνέπεια και ευθύνη απέναντι σε όλους τους εκπαιδευόμενους, παρέχει όλες εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για την εξέλιξη και την πλήρη κατάρτιση όλων όσων θέλουν να ενισχύσουν ουσιαστικά τις γνώσεις τους πάνω στη συστημική θεραπεία και στη συστημική συμβουλευτική.
 

Τον αναλυτικό Οδηγό Σπουδών μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ:
Συμπληρώστε την αίτηση σας για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα εδώ
 

Το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο συστημικό εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (Εuropean Association for Psychotherapy-EAP) http://www.europsyche.org/.Συνοπτική παρουσίαση των προγραμμάτων:

Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία (ΠΕΣΘ)

Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδαχθούν το συστημικό τρόπο σκέψης και τους τρόπους εφαρμογής του στη θεραπεία με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Επίσης, θα εξετάζονται αιτήματα ενδιαφερομένων που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά είτε έχουν βασικές σπουδές στο χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, είτε έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της ψυχικής υγείας, ή εργάζονται ήδη ως θεραπευτές στο χώρο της ψυχικής υγείας και ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους περαιτέρω - με σκοπό την εφαρμογή των αρχών της συστημικής σκέψης στο χώρο ψυχικής υγείας όπου ήδη εργάζονται.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Προσωπική (ομαδική) ψυχοθεραπεία
-Θεωρητική κατάρτιση
-Πρακτική άσκηση
-Εποπτεία

Διάρκεια: τουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια

Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ
 


Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία (Περιφέρειας)

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ζουν και εργάζονται στην περιφέρεια και συγκεκριμένα απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδαχθούν το συστημικό τρόπο σκέψης και τους τρόπους εφαρμογής του στη θεραπεία με άτομα, οικογένειες και ομάδες. Επίσης, θα εξετάζονται αιτήματα ενδιαφερομένων που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά είτε έχουν βασικές σπουδές στο χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, είτε έχουν μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της ψυχικής υγείας, ή εργάζονται ήδη ως θεραπευτές στο χώρο της ψυχικής υγείας και ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους περαιτέρω - με σκοπό την εφαρμογή των αρχών της συστημικής σκέψης στο χώρο ψυχικής υγείας όπου ήδη εργάζονται.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Προσωπική (ομαδική) ψυχοθεραπεία
-Θεωρητική κατάρτιση
-Πρακτική άσκηση
-Εποπτεία

και διαρκεί τουλάχιστον τέσσερα (4) χρόνια

Το Πρόγραμμα υλοποιείται ένα Σαββατοκύριακο το μήνα για 20 ώρες επί δέκα μήνες (Οκτώβριος -  Ιούλιος) στους χώρους του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτικής (Systemic interveners)

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που ρόλος τους είναι να βοηθούν άλλους ανθρώπους να αναπτύσσουν το δυναμικό τους, να παίρνουν αποφάσεις, να αντιμετωπίζουν κρίσεις, να επιλύουν συγκρούσεις και να στηρίζουν και εκείνοι με τη σειρά τους άλλους ανθρώπους. Απευθύνεται σε δύο κατηγορίες επαγγελματιών:

1.Επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας
2.Εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, επιμελητές ανηλίκων και άλλους νομικούς που ασχολούνται με οικογενειακά θέματα, καθώς και διαχειριστές ανθρώπινων πόρων.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.Προσωπική (ομαδική) ψυχοθεραπεία
2.Θεωρητική κατάρτιση
3.Βιωματική επεξεργασία
4.Πρακτική
5.Εποπτεία

Διάρκεια: Η διάρκεια του προγράμματος είναι τουλάχιστον τρία έτη

Δείτε τον Οδηγό Σπουδών εδώ

Συμπληρώστε την αίτηση σας εδώ