εκπαίδευση εποπτεία - εκπαιδευτές - Μαρία Σταματάκη

Μαρία Σταματάκη

Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας το 1971 από γονείς μετανάστες. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1991-1994) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανάλυση Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και στο Πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας (1995-1996).

Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (2002-2006), και στη συνέχεια το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών-Εποπτών (2008-2010) στο ίδιο πλαίσιο.

Το 2007 ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στο Marte Meo, με εκπαιδεύτρια και επόπτρια τη Maria Aarts. Πλέον, ως πιστοποιημένη Marte Meo Supervisor, Marte Meo Colleague Trainer και Practitionerδουλεύει με οικογένειες και εκπαιδεύει επαγγελματίες του χώρου Ψυχικής Υγείας στην Τεχνική Marte Meo. Έχει σταθερή και ενεργή παρουσία στα Ευρωπαϊκά Δρώμενα της MarteMeoInternational, συμμετέχοντας σε συνέδρια και κλινικές εποπτείες, φροντίζοντας για τη συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση της πάνω στις συνεχώς εξελισσόμενες εφαρμογές της τεχνικής MarteMeo.

Την περίοδο 1998-2002 εργάστηκε στο Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών «ΓΕΦΥΡΑ» του ΟΚΑΝΑ ως θεραπεύτρια, δουλεύοντας με χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα θέσεις ευθύνης σε δομές του Δικτύου. Την ίδια περίοδο δίδαξε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) στο ΤΕΙ Πάτρας.

Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια και ως Marte Meo Supervisorκαι ColleagueTrainer στο Μαρούσι, δουλεύοντας με παιδιά και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά.

Είναι μέλος των παρακάτω Επιστημονικών Εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.A.C), ΙΤΑCA.