σεμινάρια - ευρύ κοινό - Οι πολλαπλές όψεις του Σύγχρονου Άντρα

Οι πολλαπλές όψεις του Σύγχρονου Άντρα

 

Τι σημαίνει στην εποχή μας να είσαι άνδρας; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον “αληθινό" άνδρα;

Η έννοια του ανδρισμού διερευνάται μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει και μαζί του και οι έμφυλες ταυτότητες. Οι πεποιθήσεις μας και οι συμπεριφορές μας μέσα σε μεταβατικές κοινωνικές διεργασίες γίνονται πολλές φορές αντιφατικές και έννοιες όπως ο ανδρισμός πολύσημες. Οι αντιφάσεις αυτές συχνά συντελούν μαζί με άλλους παράγοντες στην αύξηση του στρες με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα στο πεδίο των σχέσεων και να εμφανίζονται διάφορα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που όλο και συχνότερα οδηγούν τους άνδρες στην αναζήτηση βοήθειας από τους ειδικούς.

Μέσα από μια σύντομη αναδρομή στις κοινωνικές και ψυχολογικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες δεκαετίες, οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν να αναζητήσουν τις δικές απαντήσεις σε ερωτήματα για θέματα που άπτονται της ανδρικής ταυτότητας: τι αναμένεται από τον άνδρα εραστή, από το άνδρα σύντροφο, τον πατέρα, τον φίλο, τον άνδρα επαγγελματία; Οι απαντήσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με το ποιος θέτει το ερώτημα καθώς και για ποιον άνδρα μιλάμε.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες και θα έχει βιωματικό χαρακτήρα με την έννοια ότι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταλλάξουν τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες σε θεματικές συζητήσεις ολιγομελών ομάδων.

Εισηγητής: Χρήστος Ζιούβας
Δηλώσεις συμμετοχής:
κα. Ελένη Παπαδάκη, 2106199891