σεμινάρια - ευρύ κοινό - Για ζευγάρια

Για ζευγάρια

Βιωματικό Σεμινάριο: 

 

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας σύντροφοι σε όλες τις εποχές:

Οδηγός επιβίωσης για ένα «αταίριαστο» ζευγάρι

 

 

Τι θα συνέβαινε άραγε εάν οι δύο αγαπημένοι μυθικοί πρωταγωνιστές του Αισώπου αποφάσιζαν να γίνουν σύντροφοι; ποια τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν; και τι σχέση θα είχαν τα θέματα τους με εκείνα πολλών ζευγαριών διαχρονικά αλλά και σήμερα;

Στο βιωματικό σεμινάριο, έχοντας ως αφετηρία τη συστημική προσέγγιση και τις ιδέες του Αμερικανού θεραπευτή ζευγαριών Brent Atkinson, θα περιγράψουμε και θα αναλύσουμε τα προβλήματα αυτής της μακραίωνης μυθικής σχέσης ανάμεσα σε δύο πολύ αγαπημένα αλλά και τόσο διαφορετικά ζώα. Με τη βοήθεια τους θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πως τα σύγχρονα ζευγάρια διαπραγματεύονται τους φόβους, τα όνειρα, τις επιθυμίες αλλά και τις υπόλοιπες καθημερινές τους ανάγκες όταν όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά όσο ο τρόπος ζωής ενός Τζίτζικα και ενός Μέρμηγκα.

 

Εισηγητής:
Γιώργος Μπογδάνης, ECP
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής
Οικογενειακός Θεραπευτής

 

 

 

 

 

Βιωματικό Σεμινάριο «ΔΡΟΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Εισηγήτρια: Θεραπεία Στάμου-Μαζαράκη, ψυχολόγος,σωματική ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια

Σεμινάριο για ζευγάρια. Η συναισθηματική απόσταση, ο ανταγωνισμός και η έλλειψη συμμαχίας στα καθημερινά προβλήματα, οι φόβοι για αυτόνομη ύπαρξη και ελεύθερη εξέλιξη μέσα στη σχέση, είναι μερικά από τα ζητήματα που προβληματίζουν το ζευγάρι σήμερα.

Συνδυάζοντας τη σωματική θεραπεία με τη συστημική προσέγγιση, το σεμινάριο επιδιώκει να «φωτίσει» σε ένα βαθμό τις κρυφές πληγές και πτυχές του παρελθόντος, να προτείνει τρόπους ώστε να απαλλαγούν τα άτομα από παλιές και μη λειτουργικές συμπεριφορές, καθώς και να βοηθήσει το ζευγάρι να «ανανεώσει» το πρωταρχικό συμβόλαιο στη σχέση του.

Ταξίδι στον Πλανήτη του Μαζί

Βιωματικό Σεμινάριο για Ζευγάρια


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2011 και για τη συμμετοχή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Εργαστηρίου.  Η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων γίνεται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2011  και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150 ευρώ το ζευγάρι.
 
Ελάτε με τον ή την σύντροφο σας να ταξιδέψουμε για λίγο με ένα βιωματικό τρόπο στη Χώρα του Μαζί. Να δούμε τους ρόλους που αναλαμβάνει ο καθένας μέσα στη σχέση και πόσο αυτοί μας περιορίζουν. Να μιλήσουμε για τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τις αξίες που ο καθένας μα κουβαλάει σαν προίκα από την πατρική του οικογένεια και προσπαθεί να τις ενσωματώσει στη σχέση. Τι γίνεται όταν αυτά που θεωρεί ο ένας σημαντικά είναι για τον άλλο δευτερεύοντα. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε ή θα διαλυθεί η σχέση;

Τέλος ας βρούμε παρέα τρόπους να βελτιωθεί η επικοινωνία. Να νιώθουμε ότι ακουγόμαστε όταν μιλάμε και ότι ο άλλος μας καταλαβαίνει. Ίσως τελικά, να μην ισχύει αυτό που λέγεται ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι από διαφορετικό πλανήτη και στον πλανήτη του μαζί να υπάρχει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας.


Εισηγήτρια

Η Έρα Μουλάκη είναι συστημική ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Δουλεύει ατομικά και ομαδικά με ενήλικες, εφήβους και ζευγάρια. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία ζευγαριών και μέσα από την εμπειρία της έχει αντιληφθεί ότι το ζευγάρι  είναι ο πιο δυνατός δεσμός, αρκεί οι δυο να μπορούν να προσαρμόζονται στις εξελίξεις και να συμμαχήσουν για τις αλλαγές. Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο: www.eramoulaki.gr