Το Σώμα ως Μεταφορά

 

Πολλά συναισθήματα και ιδιαιτέρως πολλά συναισθηματικά τραύματα ενσωματόνονται και μας δηλώνουν την παρουσία τους σε κάποια φάση της ζωής μας, με διάφορους τρόπους και συνηθέστερα, με κάποιο πόνο. Το περιστατικό που θα σας παρουσιάσω αφορά μια ενήλικη κοπέλα που στα παιδικά της χρόνια είχε βιώσει ένα βαθύ συναισθηματικό τραύμα. Το τραύμα αυτό ενσωματωνόταν στήν ενήλικη ζωή της με ασήμαντες αφορμές, πού όμως την ίδια την καθήλωναν και σχεδόν την καθιστούσαν ανάπηρη. Ας δούμε την ιστορία της.

 

 

 

Σκοπός: Γνωριμία με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας

– Ορισμός της Δραματοθεραπείας

– Ιστορική Αναδρομή

– Μοντέλα Δραματοθεραπείας

– Πληθυσμός που Απευθύνεται

– Παρουσίαση κλινικού περιστατικού. Τίτλος: «Τό Σώμα ως Μεταφορά». Βιωματική Άσκηση

 

Η Εισηγήτρια

Η Γκέλλυ Κανέλλου είναι Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια.

Έχει σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.Ἐξειδικεύτηκε στη Δραματοθεραπεία, στο Ινστιτούτο «Άθοιρμα». Επίσης, έχει ολοκληρώσει το τριετές πρόγραμμα ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, με τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.

Επί σειρά ετών, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Ώς Δραματοθεραπεύτρια έχει δουλέψει θεραπευτικά με εφήβους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, καθώς και με κακοποιημένες γυναίκες.

Τα τελευταί 15 χρόνια, εργάζεται και ώς επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Πόνου, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου και παρέχει τις υπηρεσίες της ώς ψυχοθεραπεύτρια.

Έχει παρακολουθήσει και εισηγηθεί σε πολλά διεθνή και άλλα συνέδρια.

Είναι μέλος της Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδας, πιστοποιημένο μέλος της E.A.P. (European Association of Psychotherapy) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Ψ.Ε). Διατηρέι ιδιωτικό γραφείο.

 

2019-03-01T12:07:46+00:00