«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!» Πρόγραμμα Ανάγνωσης Davis® για νέους μαθητές

 

«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!» Πρόγραμμα Ανάγνωσης Davis® για νέους μαθητές

Από τον Σεπτέμβριο το μικρό σας βλαστάρι θα ξεκινήσει για πρώτη φορά το σχολείο (νηπιαγωγείο / δημοτικό). Αισθάνεσθε έτοιμοι για αυτό;

Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να συμβάλλετε με τον καλύτερο τρόπο, τότε σας προσκαλoύμε στην ομιλία με θέμα “Το Πρώτο Ξεκίνημα”.

Το καλύτερο ξεκίνημα: Οι νέοι μαθητές αξίζουν το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούμε να τους δώσουμε. Σημαντικά ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά προσχολικής ή πρωτοβάθμιας ηλικίας (5-7 ετών), που εκτίθενται στις μεθόδους Davis® ωφελούνται με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να αναπτύξουν μια μαθησιακή δυσκολία.
  2. Η αναγνώριση βασικών λέξεων θα είναι μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που αναμένονται για την ηλικιακή τους ομάδα.

Το Πρόγραμμα Ανάγνωσης Davis® για τους νέους μαθητές είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα βελτίωσης της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο παιδαγωγός εργάζεται απευθείας με το παιδί και ταυτόχρονα παρέχει πρακτική κατάρτιση και καθοδήγηση στον συμμετέχοντα γονέα.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στην αρχή της μαθησιακής τους σταδιοδρομίας. Αναλυτικά οι στόχοι του είναι:

  • να παράσχει δεξιότητες μάθησης δια βίου, σε παιδιά μέσω μιας σύμπραξης μεταξύ του παιδαγωγού, του παιδιού και του γονέα (-ων)
  • να δώσει στον έναν ή και στους δύο γονείς του παιδιού ή σε ένα άτομο υποστήριξης επαρκή εμπιστοσύνη και δεξιότητα για να συνεχίσουν να δουλεύουν με την εργαλειοθήκη που θα παραλάβουν μετά το πρόγραμμα
  • να παράσχει στα παιδιά τις εννοιολογικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη της ευχέρειας και της κατανόησης της ανάγνωσης.

Ημερομηνία: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρες: 18.00 – 20.00
Χώρος Διεξαγωγής: Ε.Δ.Α.Σ – Αίαντος 3α και Τροίας, Βριλήσσια
Εισηγήτρια: Παναγιωτοπούλου Θεανώ (Παιδαγωγός M. Ed. – Σύμβουλος Davis®, Αντιμετώπιση Δυσλεξίας / Αυτισμού)
Δικαίωμα Συμμετοχής : 10 ευρώ

2019-09-04T13:28:47+00:00