Αναφορές προόδου

Αναφορές προόδου2018-09-05T01:53:20+00:00

Αναφορά προόδου 2010 – 2016

«ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

E-mail επικοινωνίας: info@ergastirio.eu

Η  ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ….

Η ψυχολόγος και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Ανθρώπινων Σχέσεων Χάρις Κατάκη άτομο με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, και διάθεση για κοινωνική προσφορά είχε την ιδέα και το όραμα ενός τέτοιου προγράμματος και ενέπνευσε και άλλους συναδέλφους ψυχολόγους αλλά και άλλα άτομα να συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό. Σταδιακά  γύρω από το εργαστήριο και με κεντρικό πυρήνα τη Χάρις Κατάκη δημιουργήθηκε ένα δίκτυο ανθρώπων που συμμετείχαν ο καθένας με το τρόπο του στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων.

 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ……..

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…

Ανακοίνωση Κοινωνικών Δράσεων

Απρίλιος 2010

Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Επίσης, είναι κοινά αποδεκτό ότι πίσω από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα οποία ευθύνονται για τη θέση που πήραμε μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης, κρύβονται βαθύτερα κοινωνικά προβλήματα-προβλήματα που ελλόχευαν από καιρό και τα οποία η οικονομική αυτή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει στην επιφάνεια.

Εξετάζοντας τα τεκταινόμενα από μια συστημική οπτική, γνωρίζουμε πως μέσα από προκλήσεις και αδιέξοδα, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενεργοποιούνται μηχανισμοί που οδηγούν στην αναθεώρηση αντιλήψεων και στην ανατροπή ισορροπιών που δεν εξυπηρετούν πια τη λειτουργικότητα και την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος. Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι κάτω από το έκδηλο χάος υπάρχει μια άλλη τάξη πραγμάτων που, όταν έρθει η ώρα, θα εκδηλωθεί με τη μορφή νέων δομών και νέου κύκλου διεργασιών σε ανώτερα επίπεδα οργάνωσης. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως η κρίση που βιώνουμε θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο μιας ουσιαστικής και βαθιάς μεταμόρφωσης.

Σε αυτήν την κοινωνική συγκυρία, το Εργαστήριο αρθρώνει λόγο και άποψη και προχωράει σε συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο τη συμβολή μας στις αναθεωρήσεις και αλλαγές που απαιτούν οι προκλήσεις των καιρών.

Καλούμαστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουμε δράσεις, μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλα πλαίσια, κοινωνικούς φορείς και δίκτυα.

Δηλώνουμε παρόντες στις διαδικασίες αναμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας και ετοιμαζόμαστε να υλοποιήσουμε ενέργειες και δράσεις, που αποβλέπουν στη διαμόρφωση μιας πιο συνειδητοποιημένης και λειτουργικής κοινωνίας.

Σκοπός των δράσεων μας είναι να προσφέρουμε, σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και ομάδες, τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε αυτές, ακολουθώντας το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που επί 27 χρόνια τώρα αποτελούν τη θεμέλια λίθο του Εργαστηρίου μας.

ΕΝΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ,ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ  ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ  ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ Π.Κ.Δ. :

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ:  ΚΑΤΑΚΗ ΧΑΡΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:

Α΄ΦΑΣΗ 2010-2012

  • ΑΘΗΝΙΩΤΟΥ ΠΕΓΚΥ
  • ΚΑΤΑΚΗ ΧΑΡΙΣ
  • ΠΛΑΤΑΚΗ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
  • ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ

Β΄ΦΑΣΗ 2012-2014

  • ΚΑΤΑΚΗ ΧΑΡΙΣ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΡΕΠΠΑ
  • ΠΛΑΤΑΚΗ ΜΑΝΟΥΕΛΑ
  • ΚΩΛΕΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
  • ΛΙΛΙΑΝ ΚΟΥΒΕΛΑ
  • ΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γ΄ΦΑΣΗ  2014-2016

  • ΚΑΤΑΚΗ ΧΑΡΙΣ
  • ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Κολοκοντέ Ευτυχία

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ :

  • ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  • ΖΑΓΚΛΗ ΑΝΤΑ
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΤΗΣ
  • ΠΑΠΑΔΑΚΗ  ΤΙΝΑ
  • ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  • ΔΕΡΝΙΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΕΡΕΛΛΑ
  • ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΟΛΓΑ
  • ΤΡΟΧΟΥΤΣΟΥ ΛΙΑ
  • ΝΑΚΑ ΝΤΙΝΑ

Εξελικτικές φάσεις του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων

Αρχικό στάδιο

Η πρώτη ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων έγινε τον Απρίλιο του 2010, ως απάντηση στην πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Πολλοί συνεργάτες του Εργαστηρίου ασχολήθηκαν με τη διαμόρφωση μιας δομής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε αρχικά σε πέντε δράσεις:

  1. Η Ελληνική κοινωνία και η κρίση: ποιοι είμαστε και που πάμε
  2. Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής
  3. Προγράμματα ευαισθητοποίησης και βραχυπρόθεσμης εκπαίδευσης διαφόρων επαγγελματικών ομάδων
  4. Βιωματικές ημερίδες, σεμινάρια και δρώμενα
  5. Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Σχεδιασμός παρεμβάσεων σε δήμους και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες

Σε δεύτερη φάση προχωρήσαμε στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε δήμους και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να επεκταθεί το πρόγραμμα σε διάφορες περιοχές της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το αξιόλογο και πολυπρόσωπο δυναμικό των ανθρώπων μας.

Με τον σχεδιασμό αυτό προσβλέπαμε στο:

  1. Να δημιουργηθεί κατάλληλη δομή που να επιτρέπει την ταυτόχρονη     υλοποίηση  του ΠΚΔ σε διάφορες περιοχές.
  2. Να αξιοποιείται η γνώση και εμπειρία που υπάρχει και που θα αποκτήσουμε μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος.
  3. Να ενταχθούν οι πέντε δράσεις σε ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο πλαίσιο.
  4. Να σχεδιαστούν παρεμβάσεις με κοινούς άξονες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε κάθε τοπική ομάδα να μη χρειάζεται να ξεκινάει τον σχεδιασμό από την αρχή, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.
  5. Να υλοποιηθεί το ΠΚΔ αρχικά σε περιοχές όπου ζουν και εργάζονται δικοί μας άνθρωποι, κυρίως θεραπευτές και σύμβουλοι, οι οποίοι είναι προφανώς ενταγμένοι ουσιαστικά στις τοπικές κοινωνίες, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.
  • ΔΡΑΣΗ Α΄

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ

Συμμετοχή του επιστημονικού προσωπικού του Εργαστηρίου σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, δημόσιες συζητήσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δια δραστικούς χώρους στο διαδίκτυο, μέσα από τις οποίες μπορούμε να συμβάλουμε σε προβληματισμούς που έχουν άτομα και ομάδες σήμερα.

Δημιουργία διαδραστικού χώρου στο διαδίκτυο για την ανάρτηση κειμένων, εικόνων, κλπ. που αφορούν τους προβληματισμούς γύρω από θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σήμερα και την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη δύναμη που έχει το διαδίκτυο στη διαμόρφωση πεποιθήσεων και στάσεων προχωρήσαμε ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες ενέργειές μας στη δημιουργία ηλεκτρονικών χώρων, προκειμένου να αλληλεπιδράσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΑΡΘΡΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ …

  • Τηλεοπτική συνέντευξη Χάρις Κατάκη στη Μπήλιω Τσουκαλά για την εκπομπή «Έχει Γούστο», με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας σε εποχές κρίσης» (Μάιος 2011).
  • Συνέντευξη Χάρις Κατάκη στην Αφροδίτη Πολίτη για το ένθετο περιοδικό «Ε» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τίτλο «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί» (Απρίλιος 2011).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ» ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:

Α. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ  ΘΕΜΑ

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ»

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ οικογενειακή θεραπεύτρια, εκπαιδευτικός,  σύμβουλος σταδιοδρομίας.

Β.  ΜΑΡΤΙΟΣ   2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΖΩΗΣ: ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΑΘΗ ΚΟΣΜΟ  ΓΥΡΩ ΜΟΥ»

­­­­­­­­­­­­­­­­­ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 6ο   Γυμνάσιο Τρικάλων 29/3/2014

«Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ»

Τι θα κρατήσουμε, τι θα πετάξουμε, τι θα μεταλλάξουμε

ΟΜΙΛΙΑ : Χάρις Κατάκη

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΑΥΓΟΥΛΕΑ 19/03/2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

ΟΜΙΛΙΑ: ΚΑΤΑΚΗ ΧΑΡΙΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: ΣΤΑΥΡΟΠΟΔΗ ΖΩΗ, ΜΑΝΤΩ ΛΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΡΑΣΗ Δ  ΄  ΗΜΕΡΙΔΕΣ –ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ

«ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ»  Η πρώτη εκδήλωση–δρώμενο, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο   στις  13 Μαρτίου 2010 .

Στόχος εκείνης της  εκδήλωσης ήταν: να ανιχνεύσουμε τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της σειράς  και να προβληματιστούμε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας που περνάει μια βαθιά κρίση και  να συμβάλουμε μέσα από μια βιωματική διεργασία, στην αναζήτηση κατευθύνσεων για μια δημιουργική ύπαρξη και συνύπαρξη.

Τη δράση αυτή σχεδίασε μια πενταμελής ομάδα εκπαιδευόμενων του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία Τριλόφου Θεσσαλονίκης και συντόνισαν η Χάρις Κατάκη και η Ρέππα Ειρήνη

Συνδιοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων με άλλους φορείς

Πέρα από την υλοποίηση επιμέρους δράσεων και πέρα ακόμη από την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε δήμους και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες–αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συνδιοργάνωση σειράς ημερίδων με πανελλήνιους συλλόγους, επιστημονικές εταιρείες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τους στόχους του Προγράμματος των Κοινωνικών Δράσεων του Εργαστηρίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:

ΣΕ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «Ο ΠΑΡΝΗΣ».

25 Ιανουαρίου 2012, 19.00-21.00, εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, με τίτλο:

«Η ελληνική οικογένεια στη δίνη της κρίσης:

ανάμεσα σε απώλειες και νέες δυνατότητες», στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Εισηγήτριες: Χάρις Κατάκη, Έφη Παπαδοπούλου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Δ΄ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΣΥΠ ΑΛΙΜΟΥ

8 Μαΐου, 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

«Γονείς -Δάσκαλοι – Έφηβοι : Από τις αντιθέσεις στις ουσιαστικές σχέσεις και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.»

Συνεργασία με συμβούλους εκπαίδευσης, συμβούλους  επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εκπαιδευτικούς

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας  (APF-FU Grèce) και η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα-Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν με την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. το 11ο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο των καθηγητών γαλλικής γλώσσας της Ελλάδας.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Π.ΚΔ.

«Σε ένα κόσμο που αλλάζει, βάζουμε τη δική μας πινελιά μέσα από  τη δημιουργικότητα και την τέχνη της επικοινωνίας»

 Συντόνιζαν: ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ, οικογενειακή θεραπεύτρια

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και τις Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Σεμινάριο για το  ευρύ κοινό

31 Μαΐου, 2014

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ»

 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΚΕ.ΣΥ.Ε.Κ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

30 Μαΐου, 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ( ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Πετρούπολη)

7 Νοεμβρίου, 2012

Εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: «Μπροστά στα μάτια μου αλλάζει μια εποχή»

Συμμετέχουν : Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος και

Κατερίνα Κασωτάκη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ    ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, ώρα 11:00 – 14:00

Griechisches Gymnasium & Lyzeum   Düsseldorf

ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ : «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΚΑΙ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ..κρατώντας σταθερά τους οικογενειακούς δεσμούς»

Διευθύνει: Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος, Ιδρύτρια & Πρόεδρος του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:  ΡΕΠΠΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΘΗΝΑ ΜΠΙΝΙΟΥ

ΔΡΑΣΗ Γ΄

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ  Τ.Α  ΔΗΜΟΥ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Βιωματικό εργαστήριο

«Οι επαγγελματίες  Εκπαίδευσης και Υγείας στην εποχή των μαγικών εικόνων. Από τα διαζευκτικά ή στα μαγικά και»

30 Μαρτίου, 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΑΡΓΩΣ

Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

31 Μαΐου, 2014

«ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ»   ΧΑΡΙΣ ΚΑΤΑΚΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΚΕ.ΣΥ.Ε.Κ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

31 Μαΐου, 2014

«Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΓΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πολυμορφική»

4/11/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ

ΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

H Ημερίδα απευθύνεται σε Έλληνες Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Θεραπευτές και Συμβούλους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΜΑΪΟΥ 2016, ώρα: 10.00π.μ. – 16.00μ.μ

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ DUSSELDORF – ΓΕΡΜΑΝΙΑ http://www.agiosandreas.de/

Διευθύνει: Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος, Ιδρύτρια & Προέδρος του Εργαστήριου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων

Συμμετέχουν: Λητώ Κατάκη, Ψυχολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, Ειρήνη Ρέππα, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Ασπασία Ζωντάνου, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Κάτια Βουτσά, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

ΔΡΑΣΗ Β΄

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ  από γραμματεία

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΟ.ΝΙΣ» ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ  από γραμματεία

ΔΡΑΣΗ Ε΄

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ  ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΕΡΑ ΜΕΣΗΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ