Ομάδες Συμβουλευτικής Φοιτητών

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν.

Οι φοιτητές/τριες δεσμεύονται να συμμετάσχουν σε όλες τις συναντήσεις, εφόσον πρόκειται για μια  βιωματική συμβουλευτική διεργασία που βασίζεται στην αλληλεπίδραση των μελών και στη δυναμική της ομάδας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (12 μέλη) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ομάδες θα βιντεοσκοπηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς προκείμενου να παρακολουθούνται από εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές/συμβούλους του Εργαστηρίου, στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης. Θα τηρηθούν όλοι οι όροι της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 Δηλώσεις συμμετοχής ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ στο info@ergastirio.eu και τηλεφωνικά στο 210 6129290

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ  

Το όνειρο της φοιτητικής ζωής, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον κάθε νέο/νέα,  καταποντίστηκε μέσα από την πανδημική κρίση.

Η αυτοδυναμία και η ποθητή ελευθερία για αυτοδιαχείριση της φοιτητικής νεολαίας, το όραμα για δράση και ανεξαρτησία, κατατροπώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τα περιοριστικά μέτρα και  από την κοινωνική απομόνωση που έφερε η πανδημία, ανατρέποντας μεμιάς όλα τα δεδομένα.

Εδώ και ένα χρόνο, φοιτητές και φοιτήτριες προσπαθούν να χωρέσουν όλη την ενέργεια και τις ανάγκες τους για βιωματικές εμπειρίες και ζωντανή αλληλεπίδραση, πίσω από τις οθόνες του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου.

Τι σημαίνει αυτό για την ψυχική τους υγεία; Με ποιον μοιράζονται τις δυσκολίες, τους φόβους, το θυμό και τη μοναξιά τους σε αυτή τη φάση της ζωής τους;

Τι θα γίνει αν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας;  Άραγε, υπάρχει  η Ελπίδα;

Τολμώντας να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο όπως είναι η συμβουλευτική διαδικασία, μόνο και μόνο τότε, ίσως να καταφέρουμε μαζί να ελευθερώσουμε την ελπίδα και να έρθουμε σε επαφή με τις εσωτερικές πηγές δύναμης και ψυχικής μας ανθεκτικότητάς.

Μέσα από τη εργασία σε μικρές ομάδες, βιωματικές ασκήσεις, βίντεο, παιχνίδια ρόλων και ιστορίες, θα προσεγγίσουμε με σεβασμό και φροντίδα τις ρωγμές που η πανδημία έφερε στις ζωές  των  φοιτητών , αναζητώντας ψυχικές ισορροπίες και εφόδια σε ένα ασταθές περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές/τριες   σε αυτή την ομάδα θα έχουν την ευκαιρία:

-να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και προβληματισμούς με τα άλλα μέλη της ομάδας και να αλληλοεπιδράσουν μαζί τους αντλώντας φροντίδα και αλληλοϋποστήριξη.

-να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλευτική υποστήριξη, ενδυνάμωση και σημαντικές βιωματικές εμπειρίες, μέσα από τη διεργασία και τη δυναμική της ομάδας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΩΝ

Ρέππα Ειρήνη

Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Κατέχω  M.Sc στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ειδικεύτηκα στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, έχω ειδίκευση ως συντονίστρια Σχολών Γονέων από το ΙΔΕΚΕ, επίσης έχω εξειδικευτεί στη θεραπεία ζεύγους και έχω πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ . Έχω εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/θμια Εκπ/ση και  προσέφερα  συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην ομάδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Έχω  συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια Σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κλπ. προσφέροντας θεραπευτικό και συμβουλευτικό έργο σε άτομα, ομάδες και οικογένειες. Παράλληλα   έχω συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια ή συντονίστρια  βιωματικών εργαστηρίων για θέματα ψυχολογίας, επικοινωνίας, σταδιοδρομίας κλπ. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσω κοινωνική δράση συμμετέχοντας εθελοντικά σε κοινωνικές δομές και συλλόγους. Συνεργάζομαι με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως μέλος συγγραφικής ομάδας, καθώς και ως εθελόντρια σύμβουλος και Υπεύθυνη του Εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες παντού», που έχει ως  σκοπό τη συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων και ομάδων που πλήττονται σε περιόδους κρίσης. Είμαι τακτικό μέλος και  εγκεκριμένη επόπτρια στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΕΛΕΣΥΘ ) και  μέλος της EFTA .

Βελημβασάκη Ιωάννα

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η εκπαιδευτική μου διαδρομή στο χώρο της ψυχικής υγείας ξεκινά από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζεται με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο.

Κατέχω Πιστοποίηση Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχιατρική από το ΚΣΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πιστοποίηση Συντονίστριας Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Ακολουθώντας την πεποίθηση πως η μάθηση δεν σταματάει ποτέ, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων για την απόκτηση ειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία και την Οικογενειακή Θεραπεία και έχω εκπαιδευτεί στην EMDR θεραπεία για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος.

Ακολουθώ προσέγγιση Συστημικού – Συνθετικού τύπου στις θεραπείες Ατόμων, Οικογενειών και Ζευγαριών και δημιουργώ Βιωματικές και Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων και Ενηλίκων.

Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, δόκιμο μέλος της EMDR- HELLAS, επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχολογικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Παιδιών – Εφήβων – Ενηλίκων, συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Μνήμης Εργασίας από την Cogmed Working Memory Training.

2021-03-17T12:51:59+00:00