Συντελεστές

Συντελεστές2019-01-10T15:18:59+00:00

Βασικοί Συντελεστές

index
Επιστημονικά Υπεύθυνη του εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες Παντού»: Χάρις Κατάκη, Ψυχολόγος, Ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Σύντομο Βιογραφικό

Η Χάρις Κατάκη,  διδάκτωρ Ψυχολογίας, έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο το οποίο προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών που ασχολούνται με τον άνθρωπο και τα συστήματα στα οποία ανήκει, διοργανώνει σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις.

reppaΥπεύθυνη Σχεδιασμού και Υλοποίησης Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες Πάντου»: Ρέππα Ειρήνη , Οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτης  του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων


Σύντομο Βιογραφικό

Ρέππα Ειρήνη: Έχει  M.Sc. στη Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική  από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει  Πιστοποιητικό Ειδίκευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και  ειδικεύτηκε  στη Συστημική  Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος ΣΕΠ στη Β/θμια Εκπ/ση, έχει συντονίσει ως ψυχοθεραπεύτρια ή εκπαιδεύτρια  Σχολές γονέων, ομάδες εφήβων, ανέργων, κλπ προσφέροντας  θεραπευτικό και συμβουλευτικό  έργο σε άτομα, ομάδες  και οικογένειες.

Συνεργάζεται   με το  Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και είναι υπεύθυνη του εθελοντικού Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων του Ε..Δ..Α.Σ.

Επι μέρους συνεργάτες

Χαρά Φλώρου, ΜΒΑ  – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, Διεθνολόγος, Επικοινωνιολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Διοίκηση Ολικής Ποιότητας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Εργάζεται ως head tour leader σε επίπεδο υψηλών προσώπων στον τομέα θεματικού τουρισμού.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Υπήρξε στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρία καθώς και βασικός διοργανωτής σεμιναρίων και εκπαιδευτικών ταξιδιών του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει σε συνέδρια με θεματολογία: κοινωνία, οικονομία και περιβάλλον.

Σαριγιάννη Ευαγγελία. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  –  Εκπαιδευτικός 

Πτυχιούχος του ΤΕΑΠΗ Αθηνών .Ειδικεύτηκε στη Συστημική Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθύντρια στον τομέα προσχολικής αγωγής στο Νηπιαγωγείο με παράλληλη εποπτεία στο Βρεφονηπιακό σταθμό σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Παράλληλα επί σειρά ετών παρείχε υπηρεσίες Συμβουλευτικής και δραστηριοποιήθηκε στους τομείς:
-Συμβουλευτικής Γονέων και της λειτουργίας Κύκλων Σεμιναρίων σε γονείς παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
-Συμβουλευτικής και Εποπτείας του Νηπιαγωγείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
-Κατάρτισης και λειτουργίας Ετήσιου Προγράμματος Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο Νηπιαγωγείο.
-Δημιουργίας και εφαρμογής προγραμμάτων Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Μαρία Γρίβα Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Θεραπεύτρια Οικογένειας, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Η Μαρία Γρίβα είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστούχος παιδοψυχολόγος του University of Central Lancashire, καθώς και πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Έχει ειδικευθεί στη Συστημική Οικογενειακή προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων, ζευγαριών και οικογενειών στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, καθώς και στη Συστημική Ψυχολογική Διάγνωση και Αξιολόγηση.

Διατηρεί γραφείο στο Γέρακα όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες,(ατομικά και ομαδικά), σε ζευγάρια και σε οικογένειες).  Συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς θεσμούς, εμψυχώνοντας παράλληλα βιωματικές ομάδες εκπαίδευσης, προσωπικής ανάπτυξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής και Οικογενειακής Θεραπείας ( ΕΛΕΣΥΘ) και κάτοχος της ευρωπαϊκής πιστοποίησης ψυχολόγου – EUROPSY (European Certificate in Psychology)

Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.psychologos-paidopsychologos.gr

Παπασούλη Αναστασία

Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και αυτή την περίοδο παρακολουθεί το 4ο  έτος της ειδίκευσης της στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.). Τα πρωινά εργάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Ανάπηρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), με αντικείμενο τη διεξαγωγή ατομικών και ομαδικών ψυχοπαιδαγωγικών παρεμβάσεων σε μαθητές προσχολικής ηλικίας με αναπηρία. Παράλληλα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο στο Γαλάτσι, ως ψυχοθεραπεύτρια, εφαρμόζοντας το Συνθετικό – Συστημικό μοντέλο θεραπείας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για την ειδική αγωγή και θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε πλαίσια που ασχολούνται με την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, όπως το συμβουλευτικό κέντρο ¨Όμορφος Κόσμος¨ και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Για διάστημα ενός έτους πρόσφερε εθελοντικά υπηρεσίες στο σύλλογο ΓΟΝ.ΙΣ, κάνοντας ατομικές συνεδρίες με ενήλικες, οι οποίο βρίσκονταν σε διαδικασία διαζυγίου.  Στα πλαίσια της εκπαίδευσής της στην οικογενειακή θεραπεία έχει οργανώσει και συντονίσει ομαδικές συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα.

ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ,  Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

 Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.( τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας).Έχει ολοκληρώσει την ειδίκευση της  στο διετές Πρόγραμμα του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων «Δεξιότητες και Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για την ειδική αγωγή , τη μαθησιακή ψυχολογία και θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.

Εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς και μαθητές .