Ζεύγους

Ζεύγους2019-01-22T19:45:27+00:00

Θεραπεία Ζεύγους

Ο σκοπός της θεραπείας είναι να βοηθάει ανθρώπους να χρησιμοποιούν τους εαυτούς τους πλήρως στη σχέση μεταξύ τους. Πιστεύω ότι γενικά τα μέλη μιας οικογένειας προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Η οικογένεια είναι ένα σύστημα που είναι οργανωμένο με στόχο την δυνατότητα πρόβλεψης.  Είναι ένα σύστημα ανοιχτό και οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατήσουν τον εαυτό τους σε μια κατάσταση όπου υπάρχει ισορροπία αλλά η οικογένεια συνεχώς εξελίσσεται. Και σε αυτήν την εξέλιξη υπάρχουν ενοχλήσεις και παράγονται ενοχλήσεις  στο σύστημα και τα μέλη της οικογένειας οφείλουν να προσαρμοστούν. – Salvador Minuchin (Διημερίδα για τα 30 χρόναι του Εργαστηρίου)

Συναντήσεις με το ζευγάρι ή με όλη την οικογένεια, γίνονται στα πλαίσια της θεραπείας οικογένειας ή / και ζευγαριού. Η οικογενειακή θεραπεία και η θεραπεία ζευγαριού είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας όπου κάποια ή όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί,  συμμετέχουν σε θεραπευτικές συνεδρίες με στόχο να αντιμετωπίζουν τα ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζονται με ένταση συνήθως σε ένα από τα μέλη της.

Η βασική ιδέα αυτής της μεθόδου είναι ότι τα ατομικά ψυχολογικά προβλήματα αποκτούν νόημα και λόγο ύπαρξης μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο σχέσεων. Κατά συνέπεια, αν καταφέρουμε να επηρεάσουμε θεραπευτικά τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις, το νόημα των ψυχολογικών προβλημάτων θα αλλάξει και οι οικογένειες θα κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουν τα προβλήματα των μελών τους (ή και αντίστροφα).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ