Οικογένειας

Οικογένειας2019-01-23T13:56:20+00:00

Οικογενειακή Θεραπεία

Αυτό που βλέπω είναι ότι αυτές τις μέρες υπάρχουν όλο και περισσότεροι χωρισμοί επειδή οι άνθρωποι περιμένουν τόσα πολλά από το ζευγάρι και την οικογένεια και νομίζω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσο οι άνθρωποι πιστεύουν σε κάτι, όπως η θρησκεία ή κάτι όπως ο κουμμουνισμός ή κάτι που σου δίνει ένα ιδανικό για να παλέψεις για αυτό, τότε ίσως είναι πιο εύκολο να δεχτείς τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Αλλά όταν οι άνθρωποι πιστεύουν λιγότερο σε κάτι πνευματικό ή σ’ ένα σκοπό, προσδοκούν πολλά από την καθημερινή ζωή και ζητούν το μέγιστο δυνατό από τους εαυτούς τους και μετά ζητάνε πολλά από τους άλλους. Έτσι, έχουμε όλο και περισσότερα ζευγάρια που χωρίζουν και πολλοί από αυτούς χωρίζουν με παιδιά. – Mony Elkaim (Διημερίδα για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου)

Στην οικογενειακή θεραπεία αξιοποιείται όλη η οικογένεια για να βοηθηθεί ένα μέλος, παιδί ή ενήλικας, που στη δεδομένη στιγμή παρουσιάζει κάποιο σοβαρό σύμπτωμα ή δυσκολία στην προσωπική του εξέλιξη και στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Καθώς οι οικογένειες εξελίσσονται, διέρχονται από κρίσιμες περιόδους κατά τις οποίες οι νέες συνθήκες απαιτούν να υπάρξει αλλαγή στους τρόπους με τους οποίους τα μέλη τους σκέπτονται, αισθάνονται ή σχετίζονται μεταξύ τους. Η γέννηση ενός παιδιού ή η απώλεια της εργασίας αποτελούν παραδείγματα μεταβατικών περιόδων που εμπερικλείουν τόσο την απειλή και τον κίνδυνο, όσο και την ευκαιρία για εξέλιξη. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, οι οικογένειες αναπτύσσονται και “μεγαλώνουν” ή σκαλώνουν και “κολλούν”. Τα συμπτώματα σε ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να αντανακλούν το στρες που απορρέει από μια τέτοια κατάσταση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ