Ατομική

Ατομική2019-02-13T20:01:44+00:00

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται σε εμένα σε απόγνωση και ο σκοπός μου είναι να τους κάνω πιο ευτυχισμένους, να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα και να μην έχουν τόσο πόνο στη ζωή τους(…) Συχνά αυτό σημαίνει να βοηθώ τους ανθρώπους να αναπτύσσονται, να ξεπερνούν τα εμπόδια για μια πληρέστερη ζωή. Αλλά αν κάποιοι δουλέψουν για λίγο μαζί μου, νιώσουν πολύ καλύτερα και θέλουν να σταματήσουν, ποτέ δεν τους αποθαρρύνω. Αν χρειάζεται να δουλέψουν πάνω σε άλλα θέματα θα αναζητήσουν ξανά στο μέλλον θεραπεία – Irvin Yalom (Διημεριδα για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου)

Στην ατομική ψυχοθεραπεία ο θεραπευόμενος εστιάζει σε θέματα που τον απασχολούν και εντοπίζει προσωπικές δυσκολίες και εμπλοκές, αλλά και πολλά καινούργια πράγματα για τον εαυτό του που δεν γνωρίζει. Μαθαίνει να αναγνωρίζει τα συναισθήματα, να τα εκφράζει και να διερευνά εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων που τον αφορούν.

Οι συνεδρίες είναι συνήθως εβδομαδιαίες και μονόωρες μετά από συνεννόηση του θεραπευόμενου με τον θεραπευτή. Η σχέση που αναπτύσσεται στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στην αποδοχή και την εχεμύθεια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ