Εκπαίδευση Εποπτείας

Εκπαίδευση Εποπτείας2019-01-29T17:09:08+02:00

Ατομική / Ομαδική Επαγγελματική Εποπτεία

Για να μπορέσει ο θεραπευτής να έρθει κοντά χωρίς να απορροφηθεί πλήρως από τις ανάγκες της οικογένειας, πρέπει να δημιουργήσει μια εναλλακτική ταυτότητα, διαφορετική από την προσωπική του ταυτότητα. Ο θεραπευτής αναπτύσσει μια άλλη ταυτότητα, τη θεραπευτική. Η θεραπευτική ταυτότητα είναι μια ταυτότητα ενός που παρατηρεί τον εαυτό του να κάνει κάτι  Οπότε συμβουλεύω τους εκπαιδευόμενούς  μου να φαντάζονται ότι έχουν στον αριστερό τους ωμό, ένα  μικροσκοπικό ανθρωπάκι, ένα μικρό ξωτικό, ένα ομοίωμά τους,  που είναι σε συνεχή επαφή με τον εαυτό τους και του λέει εσύ κάνεις αυτό και αυτοί κάνουν εκείνο, αυτός είναι που αντέδρασαν. Έτσι ο θεραπευτής παρεμβαίνει και συνεχώς παρατηρεί τον εαυτό του ενώ παρεμβαίνει .Έτσι όταν εγώ εποπτεύω το πρώτο βήμα της εποπτείας είναι η δημιουργία από τον κάθε εποπτευόμενο αυτού του προσωπικού ανθρωπάριου που θα του επιτρέψει να μπορεί να έρθει κοντά εγγύτητα ενώ διατηρεί και απόσταση.

Salvador Minuchin – Διημερίδα για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου

Η διαδικασία όπου κάποιος βλέπει από μια «υψηλότερη» θέση την δουλειά ενός συμβούλου με στόχο να βελτιώσει την πρακτική του και τελικά να τον βοηθήσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του.

Ο επόπτης είναι αυτός που θα βοηθήσει τον εποπτευόμενο να συνδέσει με τον πιο επωφελή τρόπο την θεωρία και την έρευνα με την πρακτική.

Στο Εργαστήριο παρέχετε η δυνατότητα εποπτείας συστημικής προσέγγισης σε άτομα και φορείς του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας ή / και με ανθρώπινα συστήματα σε ομαδική ή / και ατομική βάση. Ο τόπος και ο χρόνςο των εποπτικών συναντήσεων καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης.

Έχετε απορίες;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ