Έρα Μουλάκη

Σπούδασε ψυχολογία και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (πτυχίο master) στην κλινική ψυχολογία. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως συστημική ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Στο ίδιο πλαίσιο ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή ως Εκπαιδεύτρια στη συστημική θεραπεία και θεραπεία οικογένειας.

Εργάστηκε σε διάφορα πλαίσια επί σειρά ετών, όπως στο Ιδιωτικό Αμερικανικό Σχολείο «TASIS» (the American School in Switzerland) στο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής, αργότερα στο ΚΕ.Θ.Ε.Α (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στο πρόγραμμα «ΠΛΕΥΣΗ» για έφηβους που κάνουν περιστασιακή ή πιο συστηματική χρήση ουσιών και τις οικογένειές τους, όπου δούλεψε κυρίως με τους γονείς των εφήβων. Επίσης, επί σειρά ετών, εργάστηκε στον τομέα της ποιοτικής έρευνας.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια στο Μαρούσι, δουλεύοντας με έφηβους και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά. Είναι εκπαιδεύτρια -από το 2008- και θεραπεύτρια -από το 2009- στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έχει συνεργασίες με νηπιαγωγεία και σχολεία, συντονίζει ομάδες γονιών και δίνει κείμενα της σε περιοδικά.

Επίσης, είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και έχει εκδόσει τέσσερα βιβλία, όλα από τις εκδόσεις Κέδρος, που επιτρέπουν να δουν τα παιδιά τον κόσμο μέσα από μια άλλη ματιά.

 

Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.eramoulaki.gr

2019-01-25T14:13:25+00:00