Γιώργος Μπογδάνης

Ο Γιώργος Μπογδάνης σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ενώ στο ίδιο πλαίσιο ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών – Εποπτών.

Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της πρόληψης των εξαρτήσεων.

Από το 2010 συνεργάζεται ως εκπαιδευτής και επόπτης με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων στα εκπαιδευτικά προγράμματα ειδίκευσης στη συστημική προσέγγιση.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες και έχει αναπτύξει συγγραφική δραστηριότητα στο χώρο της συστημικής προσέγγισης. Τα ενδιαφέροντά του αφορούν στη θεωρία συναισθηματικού δεσμού, στη σημασία της θεραπευτικής σχέσης, στην αφηγηματική προσέγγιση, στην επιστημολογία της συστημικής προσέγγισης καθώς και στην προβληματική της σύνθεσης στην ψυχοθεραπεία.

Ασκεί ιδιωτική πρακτική ως ψυχοθεραπευτής σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό πλαίσιο και ως  επόπτης ειδικών ψυχικής υγείας.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ), της Ευρωπαϊκής Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (European FamilyTherapy Association(E.F.T.A.)  και της European Association for Psychotherapy, (E.A.P.).

2019-01-25T13:51:49+00:00