Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων

Το εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων «Γέφυρες Παντού» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων διοργανώνει «Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων».

Συντονίζει η Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Ειρήνη Ρέππα

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιηθούν τις

κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, ώρες 18:30 – 20:30

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 , ώρες 18:30 – 20:30

Πέμπτη 28  Μαρτίου 2019 , ώρες 18:30 – 20:30

 

Χώρος Διεξαγωγής: Αίαντος 3α και Τροίας , Βριλήσσια.

* Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν. Οι ομάδες παρακολουθούνται από εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές  / συμβούλους  του Εργαστηρίου, στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης , μέσω μονόδρομου καθρέπτη ή / και μέσω βιντεοσκόπησης. βΔηλώστε τη συμμετοχή σας στο info@ergastirio.eu  και τηλεφωνικά στο 2016129290 μέχρι τη Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Το « να είσαι γονιός»  σημαίνει την  ανάληψη ευθύνης ενός  εξαιρετικά απαιτητικού ρόλου, αλλά ταυτόχρονα είναι  και μια ευκαιρία για αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς νοιώθουν μόνοι, ανεπαρκείς και αβοήθητοι προσπαθώντας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους , να τα καταλάβουν και να αναπτύξουν υγιείς σχέσεις μαζί τους.

Πιο συγκεκριμένα  οι στόχοι της λειτουργίας αυτών των ομάδων είναι να βοηθηθούν οι γονείς ώστε να:

  • Βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους
  • Θεμελιώσουν υγιείς και ουσιαστικές  οικογενειακές σχέσεις
  • Να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και προβληματισμούς με άλλους γονείς
  • Να αντλήσουν χρήσιμες  πληροφορίες, συμβουλευτική υποστήριξη  και  σημαντικές βιωματικές εμπειρίες  μέσα από τη διεργασία των ομάδων
  • Να μάθουν να βιώνουν το γονεϊκό τους ρόλο όχι μόνο σαν καθήκον αλλά  να βρίσκουν χαρά , απόλαυση και ικανοποίηση μέσα από αυτόν.

Το περιεχόμενο και τα θέματα που θα διαπραγματεύονται οι ομάδες στις συναντήσεις  τους , θα διαμορφωθούν  ανάλογα με τις ανάγκες και τα ζητήματα που  θα απασχολούν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας

Στις ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή   γονείς ανεξαρτήτως της ηλικίας των παιδιών τους  και ζευγάρια. Τα μέλη δεσμεύονται να συμμετάσχουν σε όλες τις συναντήσεις και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν νέα μέλη στη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (12 μέλη)  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

*Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν. Οι ομάδες παρακολουθούνται από εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές / συμβούλους του Εργαστηρίου, στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης, μέσω μονόδρομου καθρέπτη ή/και μέσω βιντεοσκόπησης.

—————————————————————————————————

Κατάκη Χάρις, Επιστημονική Υπεύθυνη του εθελοντικού Προγρ. Κοινωνικών Δράσεων

Ρέππα Ειρήνη, Υπεύθυνη Σχεδιασμού και Υλοποίησης του εθελοντικού Προγρ. Κοινωνικών Δράσεων
Σημ
: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Π.Κ.Δ στο www.ergastirio.eu

 

2019-02-27T16:27:51+00:00