Το ήμερο φίδι του θεού

Το Ήμερο φίδι του θεού είναι η δημιουργική αποκάλυψη της συγγραφέως. Ένα βιβλίο στο οποίο η Χάρις Κατάκη μετατρέπει με καινοτόμο τρόπο τη μοναδική συνθετική συστημική θεραπευτική της προσέγγιση σε μυθιστόρημα. Οι αναγνώστες, όπως και οι θεραπευόμενοι, ανακαλύπτουν ότι η θεραπευτική προσέγγισή της είναι πράγματι σύγχρονη, απόλυτα ταιριαστή στις προκλήσεις και τη ρευστότητα της σημερινής ζωής, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ερωτήματα «ποιος είμαι, που πάω και γιατί». Όπως το ήμερο φίδι, συνειδητοποιούν in vivo ότι μπορούν να αλλάξουν το δέρμα τους και να ανανεώσουν τις ζωές τους.

Σας προσκαλώ να διαβάσετε αυτό το βιβλίο και να ακολουθήσετε την Αριάδνη, την πρωταγωνίστρια, την Ερατώ, τη θεραπεύτριά της, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ομάδων καθώς ξεδιπλώνουν τις έντονες περιγραφές της προσωπικής τους ζωής, με τις οποίες ο αναγνώστης αναπόφευκτα ταυτίζεται. Ανακαλύψτε και οι ίδιοι τον πλούτο αυτής της θεραπευτικής προσέγγισης και τις αλλαγές που βιώνουν οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν, έναν πλούτο πολυδιάστατο, βαθύ και έντονο που δεν μπορεί σίγουρα να αποδοθεί σε αυτό το συνοπτικό σχόλιο…

Harlene Anderson, Ph.D., Houston Galveston Institute, USA

Στη μεγάλη διαδρομή της ως συστημικής θεραπεύτριας, η ίδια της η μέθοδος οδηγεί τη συγγραφέα στα μονοπάτια της ελληνικής σκέψης και στις τελετές της ελληνικής κοινωνίας, που ενσωματωμένες πλέον στη θεραπευτική διαδικασία προσφέρουν στο θεραπευόμενο τις λύσεις και «των παθημάτων την κάθαρση». Μέσα από τη μαγεία της γραφής ο Έλληνας αναγνώστης θα βρεθεί μαζί της να περιδιαβάζει στη δική του ιστορία και να αναγνωρίζει μέσα σε αυτήν τον εαυτό του και τη γενιά του.

Λίλυ Στυλιανούδη, Νομικός-Ανθρωπολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Κοινωνίας, Ακαδημία Αθηνών

2020-07-15T17:18:23+00:00