Ψηφιακά Εργαστήρια Σάββατο 12/12/20

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

(έτος ίδρυσης 1994)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ  ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής,

Το 2020 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά που έχει επιφέρει πολλές αλλαγές ιδιαίτερα στον τρόπο του  «σχετίζεσθαι». Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής θέλοντας να ενισχύσει τη σχέση της με τα μέλη της, να έχει διαρκεί παρουσία και παρέμβαση στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων και συνθηκών και να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούνται λόγω της κρίσης όπως η απουσία ετήσιας διημερίδας στην Αθήνα και ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει την διεξαγωγή Ψηφιακών Εργαστηρίων με θέμα «Σύμβουλος και Συμβουλευόμενος σε νέο πλαίσιο».

Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο 12/12/2020, να δηλώσετε συμμετοχή στα κάτωθι εργαστήρια:

Σάββατο πρωί, 11.00 – 12.30:

  • «Συμβουλευτική παρέμβαση και στήριξη σε περίοδο κρίσης- Εφαρμογή του Μοντέλου των 7 σταδίων παρέμβασης σε καταστάσεις κρίσεων του Albert R. Roberts».

 

Σάββατο μεσημέρι, 14:0015:30:

  • «Μαθήματα ζωής για τη διαχείριση κρίσεων στις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Πως να διαχειριστούμε τις κρίσεις που προκύπτουν στις ενδοοικογενειακές σχέσεις εξαιτίας πρόσφατων δοκιμασιών: covid-19, lockdown, οικονομική κρίση, με χρήση κλειδιών e.q. Πως οι κρίσεις γίνονται μαθηματα ζωης & εξελιξης!»

Τα ψηφιακά εργαστήρια, θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας zoom (θα σας αποσταλεί από την Ε.Ε.Σ. το link και σχετικές οδηγίες σύνδεσης για την πραγματοποίησή τους όπως και οι απαραίτητες φόρμες συναίνεσης και εμπιστευτικότητας σύμφωνα με τον ΓΚΠΠΔ.).

Αιτήσεις συμμετοχής – Διευκρινίσεις:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και την  Παρασκευή 11/12/2020, συμπληρώνοντας τη φόρμα και κάνοντας κλικ  στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRbe5l4uCBxcaCEeiRRQNACV7DSe0j7Kea3w9S4FQzPbkFZQ/viewform

  • ü Παρακαλούμε μαζί με την αίτηση αυμμετοχής, να αποστείλλετε άμεσα και το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να σας αποσταλλούν από την Ε.Ε.Σ. σχετικές οδηγίες συμμετοχής. Τον κωδικό σύνδεσης θα τον λάβετε το Σάββατο12/12/2020 λίγες ώρες πριν την έναρξη,  μέσω email.

ü  Σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε στα εισερχόμενα το email μας, ρίξτε μια ματιά στα spam.

ü  Το κόστος συμμετοχής  είναι 10 eur για κάθε σεμινάριο.

Για τη διευκόλυνση όλων μας, κατά την  Τραπεζική κατάθεση που θα κάνετε  παρακαλούμε:

  • να γράφετε το  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας (στην κατάθεση πληρωμής)
  • στο πεδίο ‘Αιτιολογία πληρωμής’’ να συμπληρώστε την λέξη «εργαστήριο 1, 2 κοκ ».

ALPHA BANK:110-00-2002-012950

Ε-BANKING: GR3301401100110002002012950

(Τα Έξοδα τραπέζης γίνονται με χρέωση του καταθέτη)

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Διοργάνωσης Ψηφιακών Εργαστηρίων
Έβελυν Αγγελοπούλου
Ιουλία Κούρτη
Θεόδωρος Τσιριγώτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

11.00 – 12.30: ΣΑΒΒΑΤΟ πρωί

«Συμβουλευτική παρέμβαση και στήριξη σε περίοδο κρίσης.

Εφαρμογή του Μοντέλου των 7 σταδίων παρέμβασης σε καταστάσεις κρίσεων του Albert R. Roberts».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:       

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εμβάθυνση σε ζητήματα που άπτονται γύρω από καταστάσεις κρίσης καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης και συμβουλευτικής παρέμβασης οι οποίες είναι  προσαρμοσμένες στις αντίστοιχες θεωρίες γύρω από τη κρίση.

Στο παρόν ψηφιακό εργαστήριο θα επιχειρηθεί η εννοιολογική προσέγγιση της κρίσης, τα είδη της κρίσης καθώς και οι ψυχολογικές επιπτώσεις καταστάσεων κρίσης στο άτομο.

Τέλος θα αναδειχθούν οι θεραπευτικοί στόχοι και παρεμβάσεις στη συμβουλευτική διαδικασία σε περιόδους κρίσεων με εμβάθυνση στο «μοντέλο των 7 σταδίων παρέμβασης σε καταστάσεις κρίσεων» του Albert Roberts.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 

Έφη Κατηρτζόγλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια και Κοινωνιολόγος.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στο διεπιστημονικό τμήμα Διαχείρισης Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας & EAΠ. Έχει εκπαιδευτεί στη Μορφολογική-Gestalt Συμβουλευτική σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ιατρών στη στήριξη καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Αποφοίτησε  από το πρόγραμμα της Συνθετικής Συμβουλευτικής του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων, ενώ είναι τελειόφοιτη του πρόγραμματος της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής(ΕΕΣ) και της European Association for Counselling (ΕΑC). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά,  ασκώντας συμβουλευτική & ψυχοθεραπεια καθώς και τον συντονισμό ομάδων.
Από το 2019 συνεργάζεται, ως διδάσκουσα, με το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης, ενώ από το 2020 είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Ινστιτούτου.

 ***

14.00 – 15.30: ΣΑΒΒΑΤΟ μεσημέρι

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ για τη Διαχείριση Κρίσεων στις ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Πως να διαχειριστούμε τις κρίσεις που προκύπτουν στις Ενδοοικογενειακές Σχέσεις εξαιτίας πρόσφατων Δοκιμασιών: Covid-19, Lockdown, Οικονομική Κρίση, με χρήση Κλειδιών E.Q.

Πως οι κρίσεις γίνονται ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ & ΕΞΕΛΙΞΗΣ !»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε αυτό το Webinar θα χρησιμοποιήσω την εμπειρία και γνώση μου, σαν Συμβουλευτική Ψυχολόγος 24 χρόνια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος και ιδιαίτερα το training μου στις Αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. που είχα την ευκαιρία να αποκτήσω στο Harvard University με το Dr. Daniel Goleman και πως αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν Κλειδιά για βελτίωση της Ψυχικής Υγείας, ιδιαίτερα σε περιόδους Κρίσεων όπως αυτές του COVID-19, του Lockdown & της Οικονομικής Κρίσης  εξαιτίας αυτών.

Θα προτείνω ΚΛΕΙΔΙΑ E.Q. όπως: η καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης, της Ευελιξίας, Υπομονής, Επιμονής, της Επικοινωνίας με: Ενεργητική Ακρόαση & Εγώ Μήνυμα, καθώς και την χρήση των 4Α: Αυτογνωσίας, Αυτοσεβασμού, Αυτοφροντίδας, Αυτοπεποίθησης και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν Μαθήματα Ζωής και να βελτιώσουν τις Ενδοοικογενειακές Σχέσεις μέσα στην Οικογένεια με τον/την Σύντροφο/Σύζυγο & Παιδιών. Θα παρουσιάσω το Θεραπευτικό Τρίγωνο: Αναγνώρισης, Αποδοχής, Αλλαγής για ουσιαστική βελτίωση ποιότητας ζωής & σχέσεων, παρόλες τις εξωτερικές συνθήκες και δοκιμασίες ζωής.

Θα παρουσιάσω  Θεωρία και θα δώσω Πρακτικά παραδείγματα & στο τέλος της ομιλίας μου θα απαντήσω σε ερωτήσεις για καλύτερη κατανόηση του θέματος που θα αναπτύξω.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος

Συμβουλευτική Ψυχολόγος με Μετεκπαίδευση στο Ed.M., M.A., Harvard University, στο χώρο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία Παιδιών, Εφήβων, και βελτίωση σχέσεων με Γονείς, Παιδιά & Ζευγάρια. Επίσης, έχω εξειδίκευση στη χρήση των Αξιών Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για την καλύτερη Συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών & Εφήβων, ιδιαίτερα με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διατροφικές διαταραχές Εφήβων & Ενηλίκων.

Έχω επαγγελματική εμπειρία έχοντας δουλέψει πάνω από 22 χρόνια, από το 1996 που γύρισα από την Αμερική σε Σχολεία σαν Διευθύντρια Κέντρων Συμβουλευτικής & Μαθησιακών Δυσκολιών, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, όπως Pierce College, American College of Greece & στο TASIS/ ISA International School of Athens κλπ.

Έχω παρουσιάσει την δουλειά μου σε επιστημονικό επίπεδο στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό με Συνέδρια, Σεμινάρια,Ημερίδες κτλ όπως: στο Harvard  Graduate School of Education HGSE, Harvard Medical School HMS,  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ιατρική/Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα όπως Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ωνάσειο Ίδρυμα Γραμμάτων & Τεχνών, Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος κλπ.

Είμαι Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής/ Hellenic Association for Counseling HAC # 01250 και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής/ European Association for Counseling EAC # HAC0080 καθώς και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας: American/ Psychological Association APA # 81153384 απο το 1996.

Είχα την Τύχη & την Ευκαιρία να δουλέψω και να έχω ως Personal Advisor τον Dr. Daniel Goleman, «πατέρα» της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και έχω παρουσιάσει  ομιλίες μου σε Διεθνές Συνέδρια σχετικά με το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε σε Γονείς, Παιδιά, Εφήβους, Ενήλικες, Κλειδιά της Συναισθηματική Νοημοσύνη E.Q. καθώς σε Επιχειρηματικά Στελέχη κλπ.

Αρθρογραφώ στο Τύπο με άρθρα μου σχετικά με θέματα Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Σχέσεων, Ζευγαριών, Σχέσεις Παιδιών & Γονέων και την Καλλιέργεια Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για την Ισορροπία & Ευτυχία. Όπως στο Huffington Post.gr., Thrive global.gr, Brainy.gr καθώς και στο ένθετο επιστημονικό περιοδικό της εφημερίδας Καθημερινής «Love yourself».

Είμαι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Harvard University  Harvard Club of Greece απο το 1996 και έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Hellenic Harvard Alumni Association : Harvard Club of Greece

Είμαι μέλος της Επιστημονικής Eπιτροπής του Ινστιτούτου Ελληνικού Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Hellenic Financial Literacy Institute, www.gfli.gr όπου συμβουλεύουμε και καλλιεργούμε την χρησιμότητα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για να καλλιεργήσουν τα παιδιά την Συναισθηματική Νοημοσύνη E.Q.

Επίσης, ανήκω και προσφέρω τις υπηρεσίες & γνώσεις μου σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΕΛΕΠΑΠ, MAKE A WISH, SAVE WATER SPORTS, The Home Project κλπ στις οποίες προσφέρω πολλά σεμινάρια.

Είμαι ιδιαίτερα Ενεργό μέλος στο ΜΚΟ : The Home Project,  ένα κοινωφελή οργανισμό του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης, προστασίας & ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στη χώρα μας. Προσέφερα  εντατικά σεμινάρια στους Εκπαιδευτές/ Φροντιστές των παιδιών ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για να ενταχθούν ομαλά στο νέο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Επίσης, έχω βραβευτεί το 2016-2017 απο την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την συνεισφορά μου στην Εκπαίδευση, Συμβουλευτική & Εθελοντισμό.

2020-12-11T10:27:01+00:00