Χρήστος Ζιούβας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι παντρεμένος και έχει δύο δίδυμες κόρες. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1987-1992). Το 1991-1992, παρακολούθησε μαθήματα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Brunel University του Λονδίνου. Το διάστημα από το 1995 έως το 1997 και από 1999 έως 2001 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Θεραπεία Οικογένειας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου με ειδίκευση στην Οικογενειακή Θεραπεία(Master of Science in Family Therapy, Institute of Psychiatry, King’s College, University of London).
Το 2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία Πρόγραμμα ειδικής μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη «Διοίκηση και Κοινωνικό Σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της Τοξικοεξάρτησης» που διοργάνωσε το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτου του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σαν Ντιέγκο, τμήμα Ψυχιατρικής και το Boston College, τομέας Κοινωνικής Εργασίας.
Την διετία 2004-2006 παρακολούθησε με επιτυχία πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών – εποπτών στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με θέματα που αφορούν στη Θεραπεία Οικογένειας και Ζευγαριών, την εφηβεία, τις τοξικοεξαρτήσεις, και το Process Work.
Από το 1992 έως τις αρχές του 2008 εργαζόταν στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), κυρίως με έφηβους χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους. Τόσο ως θεραπευτής αλλά και ως υπεύθυνος Θεραπευτικών Μονάδων, εργάστηκε σε όλες τις φάσεις θεραπείας τόσο με τους έφηβους χρήστες όσο και με τους γονείς τους και τα αδέλφια τους (ΣΤΡΟΦΗ και ΠΛΕΥΣΗ).

Από το 2005 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως εκπαιδευτής-επόπτης ενώ διατηρεί και ιδιωτικό γραφείο ως συστημικός θεραπευτής και οικογενειακός θεραπευτής στο Μαρούσι.
Από το 2001 έως σήμερα είναι Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος σε θέματα Τοξικοεξαρτήσεων (CADC). Από το 2007 είναι επίσης Πιστοποιημένο στέλεχος Σ.Υ.Υ από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ
Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οικογενειακών Θεραπευτών (European Family Therapy Association – chamber of individual members) και της Ομοσπονδίας Οικογενειακής Θεραπείας και Συστημικής Πρακτικής της Μ. Βρετανίας (Association of Family Therapy and Systemic Practice in the UK).

2019-09-20T11:52:02+00:00