Ελένη Νίνα


Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο
ως ψυχοθεραπεύτρια και είναι υπεύθυνη μαζί με τη Λητώ Κατάκη του Θεραπευτικού – Συμβουλευτικού Τομέα του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Picardie, Amiens στη Γαλλία και ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων από τη Χάρη Κατάκη. Επίσης εξειδικεύτηκε στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Προσέγγιση μέσα από διετές πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Dr. Mony Elkaim. Εκπαιδεύτηκε στην Focused Expressive Psychotherapy (F.E.P.) και στην αντιμετώπιση ψυχικού τραύματος και μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο Eye Movement Desensitization and Reprocessing (E.M.D.R.) από τον Dr. Volioren, καθηγητή στο Hebrew University of Jerusalem.

Υπήρξε μέλος της επιστημονικής και εκπαιδευτικής επιτροπής του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων καθώς και εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Από το 1991 έως και σήμερα εποπτεύει συστημικούς θεραπευτές, ιδιωτικά και σε συνεργασία με το τμήμα εκπαίδευσης του Εργαστηρίου  Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Από το 2008 έως και σήμερα είναι επόπτης του θεραπευτικού τομέα της επιστημονικής εταιρείας «Μέριμνα» (Παρέμβαση και Πένθος). Επίσης, έχει συντονίσει πλήθος σεμιναρίων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Έχει συμμετάσχει σε δύο ερευνητικά προγράμματα με θέμα «Αλλαγή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, και «Ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και χρήση ουσιών» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις και εργαστήρια και έχει παρακολουθήσει πλήθος ελληνικών και διεθνών Συνεδρίων, Ημερίδων κ.λπ. Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρο της με τίτλο «Για τη ζωή και το θάνατο» στο βιβλίο Με γόμα και καθρέφτη και έχει πολλές δημοσιευμένες συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι μέλος στις εξής επιστημονικές εταιρείας: Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), μέλος της International Family Therapy Association (IFTA), μέλος της European Association of Psychotherapy (EAP).

2019-09-20T11:59:30+00:00