Περσεφόνη Σπανού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο δίδυμους γιους. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1997-2001). Στη συνέχεια το 2001 εξειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία. Από το 2003 έως τις αρχές του 2006 εργαζόταν ως προσωπικό έρευνας στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), στο Πρόγραμμα «Εξάντας» για έφηβους χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, το 2003 άρχισε να εκπαιδεύεται στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (2003-2007). Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως λέκτορας και υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου των φοιτητών.

Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία και είναι υπεύθυνη του συντονισμού των εκδόσεων της σειράς «Ανθρώπινα Συστήματα». Εργασία της με τίτλο: «Μεγάλωσε μωράκι μου…» έχει εκδοθεί στη σειρά κειμένων εργασίας του Ε.Δ.Α.Σ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες φάσεις επιμέλειας των κειμένων του βιβλίου «Σώμα υγιές σε νου υγιή» (2005) και έχει συνεργαστεί με τη Χάρις Κατάκη στη συγγραφή του βιβλίου: «Το ήμερο φίδι του θεού» (2008), στο οποίο είναι συγγραφέας του Παραρτήματος.

Διατηρεί γραφείο στα Βριλήσσια, όπου ασκεί ιδιωτική πρακτική ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) και πρώην μέλος της British Psychological Society (BPS) και της European Health Psychology Society (EHPS).

2019-09-20T11:56:22+00:00