Λητώ Κατάκη

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και πέρασε μέρος των παιδικών της χρόνων εκεί. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής της όμως τα έζησε στην Αθήνα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια στα Βριλήσσια ενώ παράλληλα διευθύνει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, στο οποίο εργάζεται ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια.

Σπουδές: Πήρε το πρώτο πτυχίο από το Τμήμα Ψυχολογίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, συνέχισε τις σπουδές της στο New School for Social Research, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Επίσης, ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική ψυχολογική αξιολόγηση/διάγνωση του Εργαστηρίου και την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση ψυχικού τραύματος και μετατραυματικού στρες με τη μέθοδο EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing).

Έρευνα: Έχει δουλέψει 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στην έρευνα, διεξάγοντας έρευνες για προϊόντα, υπηρεσίες, κοινωνικά και πολιτικά θέματα, αναπτύσσοντας μεθοδολογίες ποιοτικής έρευνας αρχικά, και ποσοτικής έρευνας, στατιστικών αναλύσεων και μοντέλων αργότερα. Στο πλαίσιο αυτό σχεδίασε προσωπικά μεθοδολογικά, οργάνωσε ως προς την πρακτική εφαρμογή και παρουσίασε προφορικά και γραπτά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα εκατοντάδων ερευνών. Επιπλέον, εκπαίδευσε δεκάδες ψυχολόγους στα προαναφερθέντα καθήκοντα.

Συμμετοχή σε επιστημονικούς συλλόγους: Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), πρώην μέλος του American Psychological Association (APA, associate member), και της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

2021-09-24T14:47:02+00:00